АУДИТОРІЯ: літературно-музичне ноу-хау сестер Тельнюк

теґи: Оксана Забужко, Сестри Тельнюк, ТЕЛЬНЮК: Сестри, Львів, музика, новина, поезія, презентація, рецензія

Літературно-музичне ноу-хау сестер Тельнюк Нещодавно на Камерній сцені Львівського національного драматичного театру ім. М. Заньковецької дует сестер Тельнюк презентував свою нову програму. Це були «закриті» концерти, «для своїх», як сказали сестри, тому ні афіш, ні реклами у ЗМІ не було. Проте охочих почути нові пісні елітного дуету зібралося чимало. Власне, це були люди однієї групи крові з сестрами Тельнюк.

АУДИТОРІЯ: літературно-музичне ноу-хау сестер ТельнюкУсі пісні (за винятком трьох) – на слова Оксани Забужко, музика Лесі Тельнюк. Цього разу сестри підготували програму з новим складом музикантів – на сцені музичний супровід забезпечували три віолончелісти, які грають у провідних оркестрах Києва: Максим Римар, Ігор Пацовський та Святослав Боровик. Власне, три віолончелі як супровід – це ноу-хау сестер Тельнюк. Саме цих виконавців запропонував музичний продюсер дуету Костянтин Костенко. «Ми пробували різні комбінації, – розповідають сестри. – І скрипку з віолончеллю, і навіть арфу (Леся півроку освоювала цей інструмент). Проте лише три віолончелі зазвучали у цій програмі так, як нам того хотілося». Леся і Галя дуже прискіпливо готують свої програми. Так, пісня «Нічні метелики» пережила вісім редакцій.

Щодо текстів Оксани Забужко, то це високо інтелектуальна, надзвичайно витончена і щемливо-жіноча поезія. Напевно, тільки інтелектуальний дует сестер Тельнюк міг покласти їх на музику і виконати так, що у слухачів «мурашки» пробігають по тілу. «Ми з Оксаною Забужко могли б познайомитися уже давно, – каже Галя Тельнюк, адже бували в одник країнах і містах в один і той самий час, але познайомилися не так давно. Ми з нею – однієї групи крові, ми любимо одних і тих самих поетів і філософів. Оксана – це унікальне явище».

Людмила ПУЛЯЄВА www.audytoriya.lviv.ua