категорії: блоґ-запис

5.UA: ..письменники читали вірші Шевченка

теґи: Андрій Курков, Арсеній Яценюк, Києво-Могилянська академія, Оксана Забужко, Сестри Тельнюк, Тарас Шевченко, брати Капранови, культурна подія, телебачення

Не щодня почуєш знайомі ще зі школи вірші Тараса Шевченка у виконанні відомих сучасних письменників. Оксана Забужко, Андрій Курков та брати Капранови об`єдналися, щоби поділитися своїми шляхами пізнання Тараса Григоровича.

Оксана Забужко, письменниця: "Шевченка я відкрила і відчула на рівні дотиків, внутрішнього струму достатньо пізно, на 30 році життя. Шевченко, як на мене, поет не для школярів, а людей духовно зрілих і морально зрілих".

Шевченка – майстра сентиментальної літератури – відкрив слухачам Дмитро Капранов. Він прочитав одну зі своїх найулюбленіших поем – "Утоплена".

Дмитро Капранов, письменник: "Дуже зворушлива історія про ревниву мати, яка приревнувала доньку. що та квітла, а мати вяла і потопила її. Те, що зараз називають жіночими романами".

Послухати вірші Тараса Шевченка до Могилянки прийшли кілька десятків людей.

Христина, студентка: "Я сьогодні прогуляла пари для того, щоб суди прийти".

Галина Тельнюк, співачка: "Коли батько нас водив на закриті читання це було певним законом і мірилом розуміння цього світу і долі України".



Дар'я Безродна, Юрій Підлісевич, "5 канал"