категорії: театр блоґ-запис

ІНКРУСТАЦІЇ: телеверсія

теґи: 2011, Cестри Тельнюк, Інкрустації, Ліна Костенко, ТЕЛЬНЮК: Сестри, анонс, запис, Київ, Комора, культура, прем'єра, проект, театр, телебачення

ІНКРУСТАЦІЇ: телеверсіяСьогодні, у суботу, 19 березня, o 21:30 на телеканалі "Культура" дивіться телевізійну версію поетично-музичної вистави "Інкрустації" – спільного мистецького проекту київського Молодого театру та проекту "ТЕЛЬНЮК: Сестри" при технічній підтримці студії звукозапису "Комора".

Режисер – Олена Шапаренко

У ролях – н.а. України Лідія Вовкун та з.а. України Галина і Леся Тельнюк

Композитор – Леся Тельнюк

Художник-постановник – Володимир Карашевскький

Відеопроекція – Ярослава Кравченко

Звукорежисер – Костянтин Костенко

Прем’єрний показ вистави відбувся 19 березня 2010 року у Київському Молодому театрі у ювілейний День народження великої української поетеси Ліни Костенко.

Поруч з н.а. України Лідією Вовкун, яка і читає вірші, образний світ вистави, його музично-пісенний ряд творить дует «Сестри ТЕЛЬНЮК» у складі: з.а. України Галі та Лесі Тельнюк. До вистави, що складається з трьох умовних частин – Дорога до любові, Я і Світ, Я і Вічність, увійшли вірші з різних поетичних збірок авторки: "Крізь роки і печалі", "Безсмертним рухом скрипаля", "Осінні сонети", "Інкрустації", "Летючі катрени", "Душа шукає ..... в словах".

Три жінки, які весь час присутні на сцені, створюють неоднозначний та мінливий образ поетеси, що надзвичайно чутлива до нашого сьогодення. Візуальний ряд вистави, а це комп’ютерна графіка, виступає як відголос душевних переживань героїнь. Поєднання комп’ютерної технології і живої людської душі, механічного інтелекту і творчого акту митців надає виставі драматичного звучання. У сценографічному рішенні використано фрагмент оформлення вистави "Ярослав Мудрий" Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка (художник Данило Лідер).