категорії: новина блоґ-запис

te.20minut.ua: Сестри Тельнюк співали без ГМО

теґи: 2010, youtube, СОНМО, відгуки, відео, новина, Преса, Тернопіль

Сестри Тельнюк співали без ГМО (ВІДЕО) Концерт без пояснень між піснями запропонували тернополянам сестри Тельнюк у п’ятницю, 23 квітня, в філармонії.

Цей проект виступав в Тернополі з програмою нового альбому – «Сонмо».

– Сонмо – це народження слова природнім шляхом. Це те щастя, коли ти можеш бачити і бути з рідною тобі людиною, – пояснила зміст нового альбому автор текстів пісень Галина Тельнюк. – Думаю, публіка готова до такого виступу, адже в піснях йдеться про вічні людські цінності.

Тернопіль став третім містом, де сестри Тельнюк зі своїми музикантами презентували нову програму.

– Для нас цей проект ще новий так само, як і для вас. Ця концертна програма побудована не за принципом шоу, у якому співак має загравати з публікою в перервах між виконанням пісень, – розповідає автор музики Леся Тельнюк. – «Сонмо» – це як цілісний кінофільм, концептуальний проект, у якому режисер нічого не пояснює. Глядач сам усе розуміє і співпереживає з нами.

Загалом програма концерту була оптимістичною. Цей альбом, як розповідають учасники проекту, є своєрідною естетичною боротьбою за українського слухача як з персону і проти засилля низькоякісної музики. Їхні пісні – це музика без ГМО, каже Леся Тельнюк.
 

Тернополяни після концерту довго аплодували стоячи.

– Виступ дуже сподобався. Добре продумана програма: гарно поставлене світло, налаштований звук, гармонія між словами та музикою, – розповідає тернополянин Андрій Луків. – Деякі слова у піснях, щоправда, не розібрав. Тому обов’язково знайду їх книжечку, щоб почитати.

А тернополянка Олена додає, що цілий концерт відбувся для неї на одному диханні.

– Відчувалася якась така містичність у тих піснях, емоційна напруга на концерті була такою сильною, що мурашки по шкірі йшли, – розповідає дівчина. – Дуже талановиті люди. Отак вдихнула і слухала, слухала... Навіть не зчулася, що пройшло більше години.

te.20minut.ua